Warzywa umyć, obrać umieścić w garnku, dodać mięso i kiełbasę, wlać wodę, ugotować do miękkości. Jaja ugotować na twardo, ugotować ze skorupek. Miękkie mięso i warzywa pokroić w kostkę, kiełbasę na plasterki, ugotowane jaja i twaróg w kostkę, wszystkie składniki wrzucić do wywaru, wlać zakwas. Doprawić do smaku roztartym czosnkiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  • 25 dag wieprzowiny bez kości
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/2 bulwy selera
  • biała część pora
  • 1 cebula
  • 1 szklanka żuru
  • 5 jaj kurzych
  • 25 dag białego twarogu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Restauracja Leśniczówka

Adres
ul. Bukowa 2
44-300 Wodzisław Śląski

Telefon
+48 32 4530110
+48 502 538 068
+48 509 211 766

E-mail
biuro@lesniczowka.wodzislaw.pl